Bocskai István Korona

Részletek
Slider

Bocskai István Korona 2

Részletek
Slider

Bocskai István Korona 3

Részletek
Slider

Nyitvatartás

Kedd - Vasárnap
10-18 óráig

Jegyárak

Teljes árú jegy:.................................................................1200Ft/főKedvezményes jegy (6–26 év és 62–70 év között):.......... 600 Ft/főCsaládi jegy (minimum 4 fő):.........................................3000 Ft/főCsoportos jegy (minimum 10 felnőtt):.............................800 Ft/főMúzeumpedagógiai és rendezvényjegy:...........................500 Ft/fő

Kiállításaink

Az összes kiállítás megtekintése

Múzeum történet

A Bocskai István Múzeum első kiállítása 1958-ban nyílt meg, a helyi gimnázium lelkes történelemtanára,dr. Juhász Imrekezdeményezésére.

1957-től Ő és az általa vezetett történelem szakkör diákjai gyűjtötték össze a múzeum első műtárgyakat.A gyűjtőmunkahamar városi mozgalommá szélesedett. A megnyílt múzeum a hajdúkat Szoboszlóra telepítő Bocskai Istvánerdélyi fejedelemnevét vette fel.

Az intézmény 1964-ben kapott működési engedélyt, és ekkor került be a Hajdú-Bihar Megyei MúzeumokIgazgatóságánakszervezetébe. Gyűjtőterülete Hajdúszoboszló és térsége lett. Dr. Juhász Imre igazgatása (1964–2005)alatt a BocskaiMúzeum a megye meghatározó és népszerű, látogatott területi múzeuma lett.

2013-ban az intézmény fenntartását Hajdúszoboszló Város Önkormányzata vette át.

2014-től Dr. Bihari-Horváth László vezeti az intézményt, melyet napjainkban a lendületes fejlődésjellemez.

Kiadványaink

Tekintse meg legfrissebb kiadványainkat, Nullam sit amet odio eget neque laoreet malesuada.

Kiadványok megtekintése
© 2020 Bocskai István Múzeum - Minden jog fenntartva
Készítette:
WebDeb.hu