képgaléria

Gyöngyékszerek után karácsonyi díszek készülnek az alkotóházban

Tóth Csilla, a Déri Múzeum restaurátora vezette be az érdeklődket a gyöngydíszítés rejtelmeibeTóth Csilla, a Déri Múzeum restaurátora vezette be az érdeklődket a gyöngydíszítés rejtelmeibeA Múzeumi alkotóház legutóbbi foglalkozásán gyöngyékszerek készültek, a következő, december 21-i találkozáson pedig karácsonyi díszeket készítünk közösen.

December 2-án Tóth Csilla, a Déri Múzeum restaurátora volt a Múzeumi alkotóház vendége, aki több viseletmásolatot készített a helytörténeti kiállításunkba. Ő készítette a szarmata női ruha rekonstrukcióját is, melynek érdekessége, hogy üveggyöngyök díszítik. Ennek kapcsán a Szabó László Művészeti Iskola tanulóival hasonló gyöngyöket készítettünk, igaz, nem üvegből, hanem hőre keményedő gyurmából. Az üvegékszerek készítésének titkait pedig rövidfilmek segítségével próbáltuk ellesni.

A Múzeumi alkotóház következő rendezvénye december 21-én, szombaton 10 órától lesz, amikor Balázs Katalin tanárnővel karácsonyi díszeket készítünk, és az ünnepi szokásokról beszélgetünk. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!