képgaléria

Múzeumpedagógia

A Múzeumpedagógiai Füzetek második részének borítója2013 elejétől fogadunk rendszeresen iskolai csoportokat múzeumpedagógiai foglalkozásainkon, amelyeken a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelően pedagógusok és muzeológusok irányításával gyarapíthatják tudásukat. A diákok ezeken a foglalkozásokon múzeumi környezetben, a múzeumi gyűjtemények adta lehetőségek kihasználásával élményszerűen ismerkednek meg a város és a környék helytörténetével, történelmi és néprajzi örökségével.

Bővebben: Múzeumpedagógia

Múzeumi alkotóház

Maradandó élmény gyereknek és felnőttnek2008-ban elhatároztuk egy lelkes múzeumbaráttal, Balázs Katalinnal, a Thököly Imre Általános Iskola pedagógusával, hogy közösen indítunk el egy családi programot a Bocskai Múzeumban. A cél az volt, hogy a kisebbek – szüleikkel, nagyszüleikkel együtt – játékos formában ismerkedjenek meg múltunk emlékeivel.

Bővebben: Múzeumi alkotóház

Kutatóknak, helytörténészeknek

Beck Pál térképe Szoboszlóról 1783-ból – a kutatók az előre kért, a múzeum munkatársai által összegyűjtött anyagokat tanulmányozhatják a kutatói napokonA Bocskai István Múzeum gyűjteményei, adattára, szakkönyvtára a múzeumvezető előzetes engedélyével, valamint az adatvédelmi törvények és szerzői jogok betartásával kutatható.

Bővebben: Kutatóknak, helytörténészeknek

Múzeumbarátok alapítványa

Támogassa Ön is múzeumi alapítványunkat – hogy minél színvonalasabb kiállításokkal, rendezvényekkel gazdagíthassuk Hajdúszoboszló kulturális közéletétA Hajdúszoboszló Múzeumáért Alapítvány 1999-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy segítse a Bocskai István Múzeum munkáját.

Bővebben: Múzeumbarátok alapítványa