képgaléria

Múzeumi alkotóház

Maradandó élmény gyereknek és felnőttnekMaradandó élmény gyereknek és felnőttnek2008-ban elhatároztuk egy lelkes múzeumbaráttal, Balázs Katalinnal, a Thököly Imre Általános Iskola pedagógusával, hogy közösen indítunk el egy családi programot a Bocskai Múzeumban. A cél az volt, hogy a kisebbek – szüleikkel, nagyszüleikkel együtt – játékos formában ismerkedjenek meg múltunk emlékeivel.

Az elmúlt évek alatt gyerekek százai fordultak meg a múzeumban, és a játékos foglalkozások alatt kicsit otthonukká is vált ez a közeg. Reméljük, hogy legtöbbjük visszatérő vendégünk lesz a Múzeumi alkotóházban, hogy majd később, felnőttként már gyerekeikkel térjenek vissza, őket is megfertőzve múltunk és hagyományaink megismerésének és megőrzésének ezzel a sajátos formájával.

Vajon mi lesz ebből? – közös alkotás!Vajon mi lesz ebből? – közös alkotás!A programmal igyekszünk havonta jelentkezni, amikor egy-egy kiállításhoz, érdekesebb műtárgyhoz vagy népszokáshoz kapcsolódóan nem csupán beszélgetünk, hanem el is készítjük az adott tárgyat. A múzeumi alkotóház időpontjáról honlapunkon tájékozódhatnak.