képgaléria

Múzeumbarátok alapítványa

Támogassa Ön is múzeumi alapítványunkat – hogy minél színvonalasabb kiállításokkal, rendezvényekkel gazdagíthassuk Hajdúszoboszló kulturális közéletétTámogassa Ön is múzeumi alapítványunkat – hogy minél színvonalasabb kiállításokkal, rendezvényekkel gazdagíthassuk Hajdúszoboszló kulturális közéletétA Hajdúszoboszló Múzeumáért Alapítvány 1999-ben jött létre azzal a szándékkal, hogy segítse a Bocskai István Múzeum munkáját.

Az alapító okiratban foglaltak szerint a Hajdúszoboszló Múzeumáért Alapítvány célja

a./ Hajdúszoboszló város történetének, néprajzi, művészeti hagyományainak, legértékesebb, legjellemzőbb történeti kincseinek feltárásához, gyűjtéséhez, megszerzéséhez és megóvásához támogatás nyújtása. A gyűjteményfejlesztés felöleli a városhoz kötődő kiemelkedő személyiségek szellemi hagyatékának és tárgyi emlékeinek, illetve személyiségekhez nem kötődő kulturális, történeti értékek megszerzését, megóvását.

b./ Az alapítvány célja kiterjed a történelmi relikviák, művészeti értékek fizikai, technikai védelmének és az értékesebb tárgyak restaurálása anyagi feltételeinek megteremtésére.

c./ Személyi és tárgyi relikviák tudományos feldolgozásának, publikációk, ismertetők megjelentetésének, kiállítások rendezésének, Hajdúszoboszló történetéről, művészeti és kulturális értékeiről szóló tudományos és ismeretterjesztő művek kiadásának támogatása.

d./ Olyan rendezvények, találkozók megszervezésének támogatása, amely a fentebb vázolt célokat szolgálják.

e./ A hajdúszoboszlói Bocskai István Múzeum működési feltételeihez támogatás nyújtása.

Az alapítvány az 1997. évi CLVI. tv. 26. c./ 4. és 5. pontja szerinti közhasznú tevékenységet folytat.

Az alapítvány az utóbbi években az alábbiakkal segítette a múzeumot:

  • kiadta a Bocskai emlékezete Hajdúszoboszlón c. képeslapsorozatot;
  • elkészíttette a Bocskai-zászló másolatát;
  • lapolvasót, digitális fényképezőgépet, székeket vásárolt a múzeum számára;
  • ... és számos egyéb módon is segítette a múzeum tevékenységét.

Amennyiben egyetért az alapítvány céljaival, kérjük, támogassa munkánkat!